Anticorrupció investiga la generositat del PSOE amb les elèctriques

Sospita que el Govern de Zapatero va perdonar 3.000 milions d'euros als gegants del sector
Fèlix Millet
Fèlix Millet

Jorge Sanz, director general de Política Energètica del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, i tres advocats de l’Estat van ser citats per la Fiscalia Anticorrupció per aclarir si el Govern socialista va perdonar entre 2.500 i 3.500 milions d’euros de deute a les companyies elèctriques entre el 2007 i el 2008, ha publicat El País.

El gran què és determinar el motiu pel qual no es van exigir devolucions, corresponents a costos de transició de competència, malgrat que un informe de l’Advocacia de l’Estat les havia avalat el 2008 i havia alertat de l'”enriquiment injust”. El responsable en aquell moment era el flamant ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, que en aquelles dates també va encendre la llum verda al Castor.

Tots quatre van declarar com a testimonis fa un mes en el marc d’unes indagacions engegades a partir d’una denúncia de la Plataforma per un Nou Model Energètic, presentada el juny del 2013. Segons aquella denúncia per malversació, els consumidors van pagar uns 3.400 milions addicionals durant tres anys per culpa d’un càlcul favorable als interessos de les elèctriques.

La Comissió Nacional de l’Energia calcula que Endesa es va embutxacar 1.562 milions; Iberdrola, 1,159 milions; Viesgo, 432 milions; Fenosa, 276 milions, i Hidrocantábrico, 155 milions.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari