La Generalitat acumula dos mesos sense pagar les farmàcies

Les factures d'agost i setembre freguen els 213 milions
farmaceutics
farmaceutics

Els dels farmacèutics és un dels col·lectius que més està patint els problemes financers de la Generalitat de Catalunya, i s’ha reunit aquest dimarts per avaluar com passar a l’acció.

En la Junta General Extraordinària del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona s’han aplegat 750 dels 8.462 col·legiats, que han debatut mesures de pressió. Entre les accions plantejades per la Junta de Govern, s’ha apuntat la possibilitat d’efectuar tancaments, que afectarien els usuaris, quan s’hagin esgotat les altres vies per resoldre el problema dels impagaments.

La Generalitat de Catalunya ha tornat a acumular dos mesos consecutius sense pagar a les farmàcies catalanes: als 101,2 milions d’euros de la factura de l’agost se sumen els 111,7 milions de deute pels medicaments dispensats el setembre. Així doncs, la Generalitat incrementa el seu deute fins als 212,9 milions d’euros.

Malgrat això, el Govern català s’ha compromès a pagar una factura durant el novembre i, segons informen els farmacèutics en un comunicat, assegura que segueix demanant que un Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) faci possible el cobrament corresponent al desembre.

55 dies de retard
Aquest estiu, les farmàcies ja van denunciar l’incompliment dels compromisos de pagament assumits per la Generalitat el juny passat. Finalment, els 119,7 milions d’euros de la factura del juliol es van ingressar el 30 d’octubre.

Els farmacèutics volen que s’estableixi un calendari de pagaments fins a finals d’any, mentre arriba el FLA extraordinari que hauria de permetre reduir el deute de l’Administració catalana amb les farmàcies.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari