9N: La setmana de la til·la

Quina setmana ens espera! Si no canvia el panorama d’aquí a diumenge, arribarem a una situació límit en la qual el govern de Mariano Rajoy pot ordenar els Mossos d’Esquadra que retirin les urnes que haurà posat el govern d’Artur Mas per votar la famosa doble pregunta.

Acceptaran els Mossos aquesta ordre? Què passarà si un conseller del Govern català vol votar i un mosso li ho impedeix? Com es prendran els ciutadans que vulguin votar que no els ho deixin fer? Algú pot pensar que vivim en un món tan civilitzat que tot el debat es mantindrà en el terreny dialèctic i no s’escaparan empentes, bufetades i coses pitjors?

Artur Mas i els seus viuran uns dies d’insomni davant d’aquesta perspectiva. No només ells, és clar. A molts i moltes ens costarà agafar el son donant-li voltes a les preguntes que acabo de plantejar.

La qüestió no és tant qui tindrà més culpa del que pugui passar sinó què passarà. Només se m’acut una explicació de la serenitat que aparenta –una mica menys els darrers dies, també és veritat- el president de la Generalitat, amb el somriure sempre a punt. I aquesta explicació és que Rajoy li ha promès que no impedirà per la força les votacions de diumenge. Coses més rares hem vist! Recordeu el sensacional tomb d’Artur Mas, que d’opositor ferm a l’Estatut que impulsava el tripartit va passar, de la nit al dia i després d’una visita llampec a José Luis Rodríguez Zapatero, a ser un dels seus partidaris més aferrissats.

Si Mas pensa per un moment que Rajoy pot enviar la policia a desmuntar les paradetes de vot de diumenge, deu estar amb un atac de nervis. Tenim al davant set dies que no sé si canviaran el món o Catalunya però segur que es caracteritzaran per un augment notable del consum de tranquil·litzants i ansiolítics.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari