Queixes contra la clínica del doctor Blasi

Extreballadors i familiars de pacients parlen de "descontrol"
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Extreballadors i familiars de pacients ingressats en el Centre Integral de Serveis en Salut Mental Comunitària (CIS), situat al carrer Verntallat de Barcelona, i dirigit pel psiquiatre Ramon Blasi, exposen el seu malestar per suposades deficiències que s’estarien produint en aquest centre situat al cor del barri de Gràcia. Instal·lacions desfasades, preus abusius, suposat “descontrol” assistencial que atribueixen al poc personal existent malgrat que el centre reconeix tenir només 40 places a la seva pàgina web (25 places a plena estada i 15 places per atenció parcial de dia) són algunes de les queixes.

El setmanari EL TRIANGLE ja va denunciar l’any 1995, basant-se en fonts d’extreballadors, que el centre del doctor Blasi, aleshores amb la denominació ARAPDIS, mantenia prop de vuitanta malalts mentals en condicions deficients pel que fa a la massificació i a l’alimentació. També es feien crítiques per la medicació. Arran d’aquelles informacions, el doctor Blasi va presentar una querellacontra EL TRIANGLE que va acabar amb una absolució.

Un extreballador explica que hi ha manca de personal. En el mateix sentit, un familiar que prefereix mantenir-se en l’anonimat percep “descontrol” per considerar que hi ha pocs professionals per a tants pacients. A l’any 1995, la diputada socialista Rosa Barenys va formular una bateria de preguntes parlamentàries sobre les queixes contra ARAPDIS, el centre del doctor Blasi. En la resposta, l’aleshores conseller de Benestar Social, Antoni Comas, va reconèixer que s’havien trobat algunes “irregularitats”, tal com va recollir EL TRIANGLE.

Ara, dues dècades després, hi ha famílies que consideren que el doctor Blasi no els dedica l’atenció que ells creuen merèixer al tractar-se d’uns pacients privats que abonen més de 3.000 euros mensuals. A més de dirigir el CIS de Gràcia, el doctor Blasi també passa consulta a la Clínica Sant Jordi (barri de Sant Andreu), a l’Institut de Patologia Mèdica Sant Josep (Sant Andreu), Médica Fraga (Fraga, Osca), Policlínica Pirineos (Jaca, Osca) i col·labora amb les Consultas Externas Prisma (Saragossa), segons la pàgina web doctoralia.es.

El fòrum mèdic masquemedicos.com recull el comentari de Concepción Campos, que el 18 de març de 2014 afirmava que “S’aprofita de la teva desesperació, et cobra 4.000 euros de fiança, que després es queda, i 4.500 euros de mensualitat”. Després de queixar-se de suposades deficiències en el personal i en la manera de tractar els pacients demana que s’hi practiqui una inspecció. Hi ha familiars que creuen que s’ha de fer.

Al centre del carrer Verntallat no hi pot entrar ningú que no sigui familiar d’un pacient o treballador del centre. “Ho tenen molt ben organitzat. Mai un senyor que vingui del carrer a demanar informació per ingressar un familiar podrà visitar el centre. Es impossible”, assegura una extreballadora del CIS que afegeix: “Et donen dia i hora per fer la visita. Així els hi dona temps de preparar el centre i buidar la primera planta de pacients no desitjats. T’ensenyen només el que ells volen que vegis”.

(Visited 720 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari