Un desgavell ‘marca Espanya’

La desprotecció, la desinformació i la manca de preparació retraten la gestió de la crisi de l'Ebola
ana mato esperanza aguirre
ana mato esperanza aguirre

Les autoritats madrilenyes i espanyoles s’enfrontaven al primer cas de contagi d’Ebola en sòl propi i d’Europa i la seva actuació ha revelat negligències alarmants. Ho indiquen des del mateix Govern de l’Estat: possible “relaxació de procediments” en atendre el missioner Manuel García Viejo i “punts febles en els procediments d’aplicació del protocol” amb relació a Teresa Romero, l’auxiliar d’infermera infectada.

L’estat de la Sanitat a la capital espanyol -i en particular els recursos a l’abast dels seus professionals- ha estat decisiu en el desgavell, segons exposen els testimonis. Un treballador encarregat de la neteja de l’Hospital Carlos III ha declarat a Eldiario.es que no els van explicar el protocol de recollida de residus procedents d’infectats per Ebola ni disposaven d’equipació adient. Fins dimecres, assegura, no han rebut indumentària capaç de resistir un raig de líquid.

Pel que fa al personal sanitari, encara es troba en perill, considera el president del Consell General d’Infermeria, Máximo González, qui ha declarat a la Cadena SER que demostraran “una cadena impressionant d’errors” i que reportaran a la Justícia “centenars de dades” que proven errades i improvisació, com les que posen de manifest que els infermers no tenien els coneixements específics per enfrontar-se a casos d’Ebola.

L’enrenou sanitari a Madrid s’agreuja amb el fet que la Comunitat que presideix Ignacio González va prescindir el 2008, quan manava Esperanza Aguirre, de l’òrgan dedicat específicament a la gestió de les epidèmies. És l’únic territori de l’Estat que no disposa d’una Direcció General de Salut Pública.

En aquest sentit, el doctor que va atendre Teresa Romero amb un vestit protector “curt per les mànigues” ha explicat en una comunicació interna amb altres professionals del Carlos III que “del doble positiu de la pacient torno a assabentar-me abans pels mitjans periodístics que directament per l’autoritat competent”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.