El donut, estructura d’Estat

El germà petit del president de la Generalitat era l'home de confiança dels Costafreda i també ho és d'Oaktree Capital, que es va quedar Panrico per un euro
panrico mossos
panrico mossos

El financer jueu Howard Marks, membre de l’organització sionista B’nai B’rith, és un dels homes més rics dels Estats Units, amb una fortuna estimada de 1.500 milions de dòlars. L’any 1995 va fundar la companyia Oaktree Capital, amb seu a Los Angeles, especialitzada en l’especulació financera amb el deute d’empreses amb problemes. La seva agressiva estratègia ha fet que en els últims anys molts fons de pensions, fundacions i fons sobirans li hagin confiat diners per obtenir-ne bones rendibilitats i, actualment, gestiona uns 100.000 milions de dòlars de tercers.

La Vella Europa, que pateix una llarga i espantosa decadència industrial, s’ha convertit en un terreny adobat per a les pràctiques carronyeres d’Oaktree Capital, que va declarar uns beneficis de 31,2 milions de dòlars durant el primer semestre d’aquest any. La seva estructura europea, amb quarter general a Londres, té oficines a Amsterdam, Dublín, Frankfurt, Luxemburg i París. (…)

La Generalitat, que està ofegada per l’endeutament i s’ha quedat sense tresoreria, atorga un crèdit de 8 milions d’euros a una empresa propietat d’Oaktree Capital, per tal d'”ajudar-lo” a seguir acomiadant treballadors. En una Catalunya “segrestada” pel procés, els mitjans de comunicació no paren atenció a “petiteses” com aquesta. Però tot té una explicació.

El Grup Panrico té un “actiu” molt valuós en el seu organigrama: Joan Mas i Gavarró, germà petit de l’actual president de la Generalitat, que era fins fa poc el “director d’operacions” de l’empresa. Joan Mas va entrar com a home de confiança de la família Costafreda i els nous gestors –comandats des de Londres per Karim Michael Khairallah– l’han mantingut en l’staff de direcció. Figura com a apoderat de la filial La Bella Easo a Saragossa, càrrec que també havia ostentat a Panrico SA i a Galletas Artiach SA (abans de ser venuda als Ferrero de Nutrexpa).

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET AL SETMANARI EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides