Mas i Boi Ruiz, sense temps pels vuit morts de la legionel·la

Dos brots de legionel·la han causat vuit morts i uns quaranta afectats a Sabadell i Ripollet. Vuit morts. Una, dues, tres, quatre, cinc, sis, set, vuit persones mortes. Amb familiars i amics que han viscut entristits per la pèrdua de la persona estimada i per la llunyania dels màxims responsables de la salut pública a Catalunya.

On han estat el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el president de la Generalitat, Artur Mas, al llarg d’aquesta crisi dolorosa? La temptació d’acusar-los de preocupar-se exclusivament del procés sobiranista i d’oblidar les seves altres responsabilitats polítiques és quasi insuperable.

Als hospitals de Sabadell i Ripollet on hi havia els pacients que han mort s’hi ha escoltat moltes crítiques a l’absència dels màxims dirigents de la salut, a Catalunya. “És que els ciutadans de Sabadell o Ripollet som menys importants que d’altres catalans?”, es demanaven. També es preguntaven si aquesta negligència s’hagués produït si els morts fossin de Vic o Banyoles.

La mort de vuit persones no pot ser ignorada pel president de la Generalitat i el seu conseller de Salut. No poden delegar, com han fet, tot el pes d’aquesta crisi en el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu.

La sensació que deixa és que Artur Mas i Boi Ruiz estan per inaugurar instal·lacions sanitàries i congressos de metges, però no per preocupar-se pels catalans quan moren per culpa de negligències com les que s’han produït en aquest cas.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari