El brot de legionel·losi de Sabadell, sota hipotètic control

No es coneix el seu focus ni es descarten nous casos, però s'han netejat les probables ubicacions del bacteri
legionela
legionela

No es coneix el focus del brot de legionel·losi que ha afectat 23 persones i ha causat la mort de dues d’elles, però si es confirma la hipòtesi dels experts epidemiològics, es podrà determinar la seva ubicació d’aquí a vuit o deu dies. Ho ha assegurat el director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Antoni Mateu, que ha comparegut acompanyat de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i de responsables de la Corporació Sanitària Parc Taulí aquest dimecres al migdia per donar a conèixer les mesures preses per tallar aquest brot, concentrat principalment a Sabadell, però amb afectats a Castellar del Vallès, Barberà del Vallès i Ripollet.

En concret, ha explicat que s’han revisat 21 instal·lacions i 38 torres de refrigeració a Sabadell, on s’han efectuat neteges i tractaments preventius. La hipòtesi amb què es treballa, un cop estudiades la potència i la quantitat dels casos i analitzat el moviment dels afectats els darrers dies, és que es tracta d’un brot amb el focus localitzat en una d’aquestes torres, fet que es confirmarà amb els resultats de les anàlisis.

Encara que la hipòtesi sigui encertada i el potencial focus del brot hagi estat anorreat, en els pròxims nou dies es poden produir més casos, han avançat. No obstant això, l’alcalde de Sabadell considera que la situació està sota control.

Una informació de Catalunya Ràdio que citava “fonts hospitalàries” assegurava aquest mateix dimecres que havia mort una tercera persona a causa d’aquest brot, però durant la compareixença només s’han confirmat dues. Tots els afectats pel brot, s’ha remarcat, eren persones amb afeccions prèvies que les feien més vulnerables.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari