Hisenda torna 2.137 euros a Marta Ferrusola

Demostrar corrupció en el cas Pujol, clau de la cooperació d'Andorra
Títol de la imatge
Títol de la imatge

La declaració de la renda li ha sortit a retornar a l’esposa de Jordi Pujol. Hisenda ha retornat 2.137 euros per aquest impost del 2013 a Marta Ferrusola, que en el mateix exercici ha pagat 407,58 euros en tributs pel seu patrimoni declarat per immobles, accions i dipòsits bancaris, valorat en 685.099 euros.

La xifra consta a les declaracions tributàries que la família Pujol ha lliurat al jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona, que investiga la fortuna que l’ex president català Jordi Pujol ha confessat que va mantenir oculta durant 34 anys.

Andorra, informació limitada
La Justícia andorrana limitarà l’ús de la informació del cas Pujol que lliurarà a l’Audiència Nacional i només el facilitarà tal com ha estat demanat si es demostra la corrupció, informa Vozpópuli. No s’autoritzarà l’ús de les dades per confirmar si es va cometre delicte fiscal o blanqueig derivat d’aquest delicte, donat que aquestes figures no existeixen en la legislació del Principat.

L’acte de la instructora andorrana, Àngels Moreno, explicita aquestes restriccions. Tanmateix dóna un mes als bancs per compilar dades i un altre a Jordi Pujol Ferrusola per recórrer. En aquest termini d’almenys dos mesos, el jutge Pablo Ruz ha de trobar indicis de corrupció en contractes públics per poder utilitzar la informació restringida.

Sis delictes
El mateix digital ha publicat aquest dijous un escrit remès per la Fiscalia Anticorrupció al jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona. Es tracta de l’acusació contra Jordi Pujol per sis delictes: blanqueig de capitals, suborn, tràfic d’influències, prevaricació, malversació i delicte contra Hisenda.

Sospita
A més, la Fiscalia, mitjançant la mateixa comunicació, s’oposa a l’intent de Pujol d’arxivar la causa i expressa el seu desig de figurar com a acusació en solitari. “El procediment no necessita, de cap manera, la querella, la seva admissió o consideració”, “és suficient amb la presència del Ministeri Fiscal”, ha comunicat. L’acusació de Manos Limpias tem que aquesta maniobra formi part d’un intent de negociar un acord extrajudicial.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari