Doble escomesa de Montoro contra Pujol i Ferrusola

Només CiU rebutja crear una comissió per investigar l'escàndol al Parlament català
Montoro
Montoro

La contundència mostrada pel ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, en la seva compareixença al Congrés aquest dimarts amb relació al cas Pujol no sembla esgotar-se en el pla discursiu. Montoro ja ha ordenat que l’Advocacia de l’Estat persegueixi administrativament Jordi Pujol i Marta Ferrusola, informa Vozpópuli, per tal d’intentar recuperar les quantitats defraudades durant 34 anys.

A més, la mateixa informació apunta que s’intentarà provar que el frau comès els darrers cinc anys ha superat els 120.000 euros (fet que seria delictiu), i que, a partir d’aquí, s’engegaria una acció penal. Fonts d’Hisenda citades pel mateix digital assenyalen que es pretén acusar el matrimoni Pujol Ferrusola de delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals. D’altra banda, Hisenda calcula que es pot arribar a demanar penes de presó que sumarien onze anys en total per a l’expresident de la Generalitat, qui, amb 84 anys, difícilment entraria en un centre penitenciari.

Per la seva part, tots els grups del Parlament de Catalunya, excepte el de CiU, volen crear una comissió d’investigació sobre el cas Pujol. En concret, ERC, ICV-EUiA i la CUP ja estudien la presentació conjunta d’una iniciativa en aquest sentit perquè veuen que la declaració de l’exMolt Honorable es retarda.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari