Trias a la Barceloneta: diàleg sense solucions

Les Associacions de Veïns donen suport a la manifestació de dissabte
Xavier Trias
Xavier Trias

Sense solucions concretes i immediates contra la problemàtica de l’incivisme que generen els ocupants d’apartaments turístics il·legals i amb les posicions allunyades. Així va acabar la reunió que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va mantenir entre les 21 hores i les 23 hores d’aquest dimarts amb els veïns de la Barceloneta.

Malgrat que valoren la voluntat de diàleg mostrada per Trias, els veïns no en tenen prou i continuaran amb les mobilitzacions previstes: aquest mateix dimecres, sense anar més lluny, es tornen a concentrar. El plat fort, però, arribarà aquest dissabte amb una manifestació a la Barceloneta que compta amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB). Es tractarà d’una protesta contra el model turístic de la capital catalana i no contra els turistes, matisen. Segons la FAVB, les elits de la ciutat estan promovent un model depredador i cal canviar-lo per un altre just i sostenible que protegeixi els barris i faci de Barcelona quelcom diferent d’una marca.

Fins ara, no s’ha tancat cap pis il·legal, tot i que ho eren 24 dels 100 pisos inspeccionats els darrers. Representants dels veïns han declarat que el procediment explicat pel govern municipal consisteix a deixar un avís escrit i a iniciar un procediment que pot acabar en multes d’entre 9.000 i 90.000 euros i en el futur tancament, recull eldiario.es. Però un recurs pot aturar la sanció administrativa durant anys, reblen.

Què volen els veïns?
Entre les propostes traslladades a Trias hi ha l’elaboració d’un cens d’apartament turístics a la Barceloneta, l’aplicació de les sancions previstes en les normes vigents, la cerca de consensos amb els veïns pel que fa a la promoció turística del barri, la reconversió dels apartaments turístics en pisos de lloguer social, inspeccions més exhaustives per trobar pisos il·legals i mesures per assegurar el compliment dels horaris d’obertura de bars i comerços.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari