“Marxaré aviat”

Julian Assange assegura que la seva estada a l'ambaixada d'Equador arriba al seu final
Julian Assange
Julian Assange

26 mesos. Julian Assange, fundador de WikiLeaks, fa 26 mesos que viu refugiat a l’ambaixada d’Equador situada a Londres per evitar l’extradició a Suècia. Avui ha declarat: “Marxaré de l’ambaixada en breus” sense precisar els motius però si aclarint que les raons no són les “publicades per la premsa de Murdoch”, grup representat, per exemple, per The Sun o The Times i que ha publicat en les últimes hores que Julian Assange tenia problemes greus de salut.

La premsa britànica ha escrit aquest cap de setmana que l’australià Assange tenia una arítmia cardíaca i problemes als pulmons. En la seva roda de premsa, el seu acompanyant, el ministre equatorià de Relacions Exteriors, Ricardo Patiño, ha demanat col·laboració a tots els governs assegurant que “dos anys són excessius“.

El fundador de WikiLeaks viu a l’ambaixada des de juny del 2012 i ha esgotat tots els recursos jurídics per evitar l’execució d’una ordre de detenció per part del govern de Suècia. Davant una acusació que sembla molt més política que real i de la qual no s’ha pogut trobar cap prova, Assange nega les acusacions d’agressió sexual i diu que el que vol evitar és ser entregat als EUA per respondre a la publicació de cents de mils de documents secrets del Gobern que presideix Obama.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari