Vaga total a Alstom, primer combat contra l’ERO

Els treballadors aturen la fàbrica de Santa Perpètua contra els 193 acomiadaments
piquets alstom
piquets alstom

Els empleats de la multinacional Alstom a Santa Perpètua de Mogoda han passat a l’acció aquesta setmana amb una jornada de vaga que va començar la nit de dimarts i va acabar la nit d’aquest dimecres. Amb una concentració davant la porta de la fàbrica, s’han manifestat contra l’ERO, que suposarà l’acomiadament de 193 persones, i han demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que s’impliqui i s’oposi al que consideren un xantatge per part de l’empresa.

No serà la primera vaga per intentar tombar l’ERO: estan previstes tres més els dies 29, 30 i 31 de juliol. Segons el president del comitè d’empresa de la planta, Gabriel Moreno, el seguiment ha estat del 100% en aquesta primera vaga i cap empleat ha entrat a treballar. Moreno creu que l’expedient és una decisió política i que les vagues poden servir per pressionar la direcció en les futures negociacions. En aquest sentit, per llei, estan previstes tres reunions. Aquest dijous, en el marc del termini de consultes de l’ERO, direcció i comitè d’empresa es tornaran a trobar. Moreno sosté que el conflicte laboral a Alstom no només posa en perill el futur de la planta, sinó que afecta el futur industrial de Catalunya.

Els treballadors, que volen obtenir un nou conveni col·lectiu, neguen els motius adduïts per l’empresa quan va anunciar l’ERO. Segons Alstom, hi ha un excés de capacitat productiva per la davallada de comandes ferroviàries a tot l’Estat durant els anys de crisi.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari