CiU immola Trias

Pocs dies després de complir els 68 anys, Xavier Trias va ser presentat com a candidat de CiU a alcalde de Barcelona en les eleccions del maig de l’any que ve. Ni primàries, ni discussions, ni debats de programes, ni res. El Partit Popular acabava d’anunciar en roda de premsa, en un d’aquells episodis esperpèntics als quals ens hem acostumat en la política barcelonina dels darrers anys, que l’Ajuntament deixarà 30 milions d’euros a la Generalitat perquè reprengui les obres de construcció d’un nou servei d’Urgències a l’Hospital del Mar, aturades el 2010.

Artur Mas va fer de mestre de cerimònies en la presentació de Xavier Trias com a candidat a alcalde i no se sap si va ser un gest d’agraïment per aquest préstec o un regal d’aniversari. Si és un regal, està enverinat. Trias no repetirà com alcalde de Barcelona. Ell ho té coll avall i quasi que es desprenia de la seva mandrosa intervenció en l’acte de nomenament com a candidat. S’ha sacrificat perquè ningú no vol donar la cara en una campanya perduda d’entrada. Cap de les opcions possibles contempla que el proper alcalde de Barcelona sigui ell. Ni tan sols si el Partit Popular canvia cuita-corrents la llei i investeix com alcalde el cap de la llista més votada, Trias en sortirà beneficiat.

La llista més votada serà la d’ERC com mostren els resultats de les eleccions europees i els sondejos que circulen per la Casa Gran. Com a màxim, Trias podria ser tinent d’alcalde d’Alfred Bosch, si el pacte ERC-CiU es perpetua més enllà del 9 de novembre. La candidatura d’Ada Colau, al capdavant de Guanyem Barcelona ha rectificat a fons els resultats de sondejos anteriors. Podemos també trepitja fort en aquests sondejos. L’esquerra tindrà majoria en el proper consistori barceloní. El pacte CiU-PP, que fa quatre anys va facilitar investidures com la de Trias o la de Salvador Esteve com a president de la Diputació de Barcelona són impensables avui. Cal, des d’ara, desitjar molta sort i bona feina al futur alcalde progressista de Barcelona. O alcaldessa.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari