Telefónica busca inversors com a superproductora de continguts

Alierta vol fer triomfar la televisió de pagament a Espanya
alierta
alierta

Telefónica ha mogut algunes peces a la indústria dels continguts audiovisuals darrerament i sembla que les seves ambicions van molt més enllà. El Confidencial Digital revela aquest dimarts que la companyia s’està promocionant davant dels fons d’inversió internacionals com una futura productora de continguts de qualitat a l’estil de HBO, un dels canals televisius d’oci de referència als EUA, propietat de Time Warner.

El seu objectiu és impulsar la televisió de pagament a l’Estat de tal manera que els seus abonats superin els deu milions d’aquí a cinc anys, indica la mateixa informació. Els moviments de Telefónica els darrers mesos amb relació a l’esport han consistit a adquirir els drets del mundial de motociclisme -amb què es va estrenar com a productora televisiva- i de la Fórmula 1 (i a fracassar, per cert, en l’intent d’emportar-se els drets de la Lliga de Campions de futbol). Pel que fa a les produccions audiovisuals, disposa de Telefónica Studios, creada el 2013, que participa, per exemple, en el cinquè film de Torrente i coprodueix la darrera obra d’Alejandro Amenábar.

S’espera que aviat Telefónica pugui emetre en exclusiva sèries de producció pròpia i que incrementi la seva participació en projectes cinematogràfics. La vocació de Telefónica Studios és, segons explica al seu web, “crear continguts de qualitat per a la seva explotació en sales i la seva disponibilitat en primícia per als clients de les seves diferents plataformes de TV arreu del món”. En el vessant empresarial, Telefónica ha obtingut recentment el 6% de les accions de Prisa com a contraprestació al rescat d’aquest grup de mitjans, efectuat el 2012, i també ha acordat l’adquisició del 56% de Digital Plus que té Prisa (pendent de la validació de Competència) i del 22% de la mateixa plataforma, traspassat per Mediaset.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides