La FMC fulmina el seu secretari general, Adolfo Moreno

Els alcaldes de CiU abandonen l'associació, els d'ERC s'ho pensen

El comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ha aprovat aquest divendres cessar el seu secretari general, Adolfo Moreno, imputat pel cas Mercuri, pels sobresous que presumptament van cobrar 44 alcaldes de l’entitat. És una de les decisions que el president de l’entitat, Xavier Amor, ha anunciat en roda de premsa després de més de dues hores i mitja de reunió d’urgència. També han acordat que els alcaldes que vulguin puguin dipositar en un compte les retribucions econòmiques rebudes entre 2011 i 2012.

La Federació de Municipis de Catalunya ha abordat aquest matí l’escàndol dels sous encoberts de 44 alcaldes, denunciat per la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, i molts dels implicats han donat explicacions i han pres decisions.

Els alcaldes i exalcaldes de Convergència Democràtica de Catalunya han comunicat que tornen els diners mitjançant un taló i han negat haver sabut que les retribucions fossin en concepte de dietes. A més, tots els alcaldes de CiU abandonen la Federació de Municipis “fins que es depurin responsabilitats” i s’aclareixi com queda la situació dels presumptes sobresous, ha explicat l’alcalde de Mataró, Joan Mora.

Quelcom semblant han explicat els alcaldes assenyalats d’Esquerra Republicana de Catalunya. En un comunicat han anunciat que reintegren els imports percebuts. Segons la mateixa nota, es replantejaran la seva continuïtat a la FMC.

D’altra banda, Lluís Tejedor (ICV), alcalde del Prat de Llobregat i vicepresident de la FMC, que hauria rebut el segon sou encobert més gran (només superat pel de l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos), s’ha mostrat convençut que el comportament seu i el dels altres alcaldes de la FMC ha estat correcte. Tanmateix ha declarat que no hi ha malversació (“està per veure”) i que confia, en aquest sentit, en el criteri dels serveis jurídics de la FMC com a sedàs a l’hora d’establir els pagaments. Tejedor ha indicat que no entén perquè hauria de tornar el polèmic cobrament, que justifica com una “indemnització” per la seva responsabilitat i dedicació. Però Iniciativa ha anunciat que tots els seus alcaldes tornen “les quanties rebudes sense que això suposi acceptar, en cap cas, haver comès cap conducta il·legal”.

Un altre alcalde d’ICV, el de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, també sosté que els cobraments són legals, però indica que les assignacions no van ser comptabilitzades correctament, publica Vilaweb. Apunta que no hauria d’haver cobrat quan no va assistir a algunes les executives i, abans que es conegués el comunicat del seu partit, es plantejava tornar els diners percebuts per aquelles executives on no va prendre part. 

Per la seva part, l’alcalde socialista de Tremp, Víctor Orrit, ha explicat que no ha percebut res per dietes o desplaçaments, i l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, del mateix partit, ha posat a disposició de la jutgessa les seves remuneracions i ha assegurat que no ha rebut sobresous perquè no cobra cap sou de l’Ajuntament.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari