Spanair s’asseu al banc dels acusats

El macro judici durarà tres dies i se celebrarà a l'auditori de la Ciutat de la Justícia
Sense títol
Sense títol

Han passat dos anys i mig des que l’aleshores conseller de Territori, Lluís Recoder, sorprenia gairebé tothom quan el gener de 2012 aprovava la gestió de Ferran Soriano, president de la fallida Spanair, per haver pilotat la companyia “en temps difícils”. Per a la Generalitat, propietària d’un 24% de les accions, Spanair era un “instrument” per potenciar l’aeroport del Prat. Però el projecte va ser un fracàs i la setmana vinent s’asseuran els responsables de la mala gestió al banc dels acusats.

Seran tres dies de judici, 8, 9 i 10 de juliol, que se celebrarà a l’auditori de la Ciutat de la Justícia per l’elevat nombre d’implicats. Entre ells destaca el nom del president Ferran Soriano, que avui és director executiu d’un dels clubs de futbol que gràcies als petrodòlars està entre els més rics del món.

Completen la llista de demandats/afectats: Michael Balint, Josep Maria Benet, Joan Gaspart, Jordi Rafael Bagó, Miquel Martí, Inversions Turístiques i Comercials 2009, Jordi Mateu, Karl Mats, Erik Lönnqvist, Benny Sakrisson, Avançsa (Empresa de promoció i Localització industrial de Catalunya), Fira Internacional de Barcelona, Catalana d’Iniciatives i SCR de règim comú SA.

Entre els més de 3.000 creditors/proveïdors d’Spanair, comptabilitzats pel jutge hi ha SAS, la Generalitat, AENA o la Seguretat Social.

Fiscalia demana 72 milions al consell d’administració per endarrerir gairebé cinc mesos el concurs de creditors, quan ja sabien els gestors que la companyia era insolvent. Spanair va deixar de volar sobtadament, sense anuncis ni advertiments previs, de manera que milers de passatgers que havien comprat els seus bitllets es van quedar a terra.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari