Detenen i interroguen Sarkozy per un cas de tràfic d’influències

L'acusen d'haver creat una xarxa dins l'Estat per informar-se dels casos de corrupció que l'esquitxen
sarkozy mas
sarkozy mas

Nicolas Sarkozy, president de la República de França entre el 2007 i el 2012, ha estat detingut provisionalment i retingut en dependències policials durant les darreres hores per ser interrogat sobre un cas de tràfic d’influències i violació del secret d’instrucció. És el primer cop en la història que un excap d’Estat francès es troba en aquesta situació.

La investigació se centra a intentar provar si Sarkozy i el seu entorn van establir una xarxa d’informadors que els mantenien alerta de les novetats en els diversos processos on l’han acusat de corrupció. En aquest sentit, les escoltes telefòniques realitzades a Sarkozy l’any passat han indicat que, efectivament, comptava amb una xarxa d’informadors estesa per les estructures de l’Estat francès.

A més de Sarkozy, informa Le Monde, han estat detinguts el seu advocat, Thierry Herzog, i els magistrats del Tribunal de Cassació francès Gilbert Azibert i Patrick Sassoust, sospitosos de ser integrants de la xarxa. L’expresident de la República ha estat cridat a declarar i detingut mitjançant la figura jurídica garde a vue, que és vigent durant 24 hores, però es pot ampliar a 48.

Sarkozy té diversos fronts judicials oberts. Entre ells, el cas de finançament il·legal de la seva campanya electoral del 2007, que podria haver rebut el suport econòmic del dictador libi Muamar el Gadafi i de l’hereva de L’Oreal, Lilianne Bettencourt, i l’escàndol de la indemnització estatal de 403 milions d’euros atorgada a Bernard Tapie -expresident corrupte de l’Olympique de Marsella- per la venda d’Adidas, que també esquitxa l’actual directora del Fons Monetari Internacional i exmnistra d’Economia francesa Christine Lagarde.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.