El polèmic fons de pensions té un forat de 227,7 milions

Pagarà pensions d'eurodiputats fins al 2026
parlamen europeu
parlamen europeu

El fons de pensions vinculat a una SICAV de Luxemburg subscrit pel dimitit eurodiputat d’Esquerra Unida Willy Meyer, entre d’altres, amagava una sorpresa addicional: arrossega un forat patrimonial de 227,7 milions d’euros perquè els actius disponibles no són suficients per complir amb els compromisos de pagament. Aquesta dada, publicada per The Daily Telegraph, correspon al 2012, últim exercici del qual es tenen dades.

El think tank Open Europe, publica El Boletín.com, va indagar sobre el polèmic fons anys enrere, quan es plantejava que els contribuents haurien de rescatar-lo. Llavors el forat només era de 113 milions d’euros. La seva investigació assenyalava que un 70% dels eurodiputats espanyols participaven en el fons l’any 2007.

Segons Cambio16, 16 eurodiputats espanyols no tenen res a veure amb el fons de pensions: quatre socialistes, nou populars i tres d’altres partits. Entre aquests, els més coneguts són l’actual ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, l’expresident del PP basc Carlos Iturgaiz, Raül Romeva (ICV) i Ignasi Guardans (CiU). Celia Villalobos, vicepresidenta primera del Congrés, no apareix en aquesta llista, però nega que hagués subscrit el pla.

Des de l’Eurocambra s’ha assenyalat que la fórmula triada per complementar pensions és completament legal i que la Mesa d’aquesta institució va abandonar el fons el 2009 perquè consideraven que l’entrada en vigor del nou Estatut de l’Eurodiputat feia que les pensions passessin a dependre de les institucions comunitàries. Pel que fa a la tria de Luxemburg per establir-hi la SICAV, l’han justificat perquè en aquest país hi ha la seu de la Secretaria General del Parlament Europeu, des d’on es gestionen els fons financers d’aquesta institució.

El fons no ha rebut noves adhesions ni aportacions des del 2009, però pagarà pensions d’eurodiputats fins al 2026, any de l’última jubilació dels seus beneficiaris.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides