Els tentacles d’Efial arriben almenys a deu ajuntaments

La constructora Teyco, de la família convergent Sumarroca, també ha estat escorcollada
massague oriol pujol
massague oriol pujol

Després de 14 hores d’escorcoll a l’Ajuntament de Torredembarra, l’alcalde convergent de la localitat, Daniel Masagué, ha marxat del consistori aquest dijous, passades les 11 de la nit, detingut per la Guàrdia Civil, mentre l’escridassaven desenes de veïns. A més d’ell, han estat detinguts sis regidors (tots de CiU, excepte un del PP i un altre d’Independents per Torredembarra) i un empresari local, Blas Niubó, amic de Masagué. Així ha acabat a Torredembarra el dia que la Justícia ha actuat contra les presumptes irregularitats en contractacions en matèria urbanística que el consistori ha formalitzat els darrers anys.

Els tentacles d’Efial
Com en els casos d’Ascó i l’Ametlla de Mar, el nom de la consultora Efial apareix en aquesta investigació vinculada a les irregularitats. El jutjat d’instrucció número 1 de Tortosa investiga els imputats Antonio Martos, gerent de la societat urbanística municipal La Cala Gestió i soci majoritari d’Efial, i Andreu Martí, l’alcalde de l’Ametlla, per l’adjudicació de contractes per valor de 465.000 i 396.000 euros. A Ascó, el jutjat d’instrucció de Gandesa indaga en els vincles entre Ascó Serveis i Efial perquè també Antonio Martos era director general de l’empresa municipal.

Segons ha pogut saber EL TRIANGLE, el cas Efial estén els seus tentacles per molts més ajuntaments catalans, com els de Tortosa (Baix Ebre), Cambrils (Baix Camp), Riudoms (Baix Camp), Les Borges del Camp (Baix Camp), Masquefa (l’Anoia), Calonge (Baix Empordà) i La Seu d’Urgell (Alt Urgell).

Escorcoll a Teyco
A més d’Efial, l’operació policial contra les suposades irregularitats en l’Ajuntament de Torredembarra ha assenyalat el nom d’una altra empresa. S’investiga si la constructora Teyco, també escorcollada aquest dijous, té vincles amb una societat relacionada amb Masagué, que va ser acusat per la CUP l’any passat d’adjudicar contractes a dit. Teyco pertany a la família Sumarroca, una de les més properes a l’òrbita convergent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides