Concentració de poder en un nou gegant sanitari privat

El fons de capital risc CVC Capital Partners controlarà Quirón i IDCSalud
quiron
quiron

Dues grans empreses de la sanitat privada espanyola segellaran la seva unió a finals d’aquest mes de juny i formaran el conglomerat més poderós del sector a l’Estat. L’operació la duran a terme els fons d’inversió que les controlen: CVC Capital Patners, que té IDCSalud, adquirirà el 61% de Quirón, del fons Doughty Hanson, però no s’ha detallat per quina quantitat es tancarà l’operació.

Des del grup Quirón asseguren que la fusió situarà el gegant resultant -més de 40 hospitals, més de 17.000 empleats i uns 5.000 llits- al capdavant de la sanitat europea. Amb aquesta operació, tanmateix, es concentren en les mateixes mans els contractes de gestió privatitzada que IDCSalud ha signat amb diverses comunitats autònomes i la forta relació de Quirón amb les asseguradores, de les quals aquest grup assegura que obté el 95% dels seus ingressos.

Quirón té, entre altres centres de molta anomenada, la clínica Quirón de Barcelona, la Dexeus, el centre Teknon, mentre que IDCSalud té, per exemple, l’Hospital General de Catalunya, el Sagrat Cor i la Clínica de Pilar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides