Interior cuirassa la coronació de Felip VI

Milers d'agents, franctiradors i identificacions per controlar el centre de Madrid
poli
poli

Madrid viurà aquest dijous, 19 de juny, la proclamació del Felip de Borbó com a nou rei d’Espanya sotmesa a les excepcionals mesures de seguretat que ha desplegat des de fa dies el Ministeri de l’Interior.

A banda d’un dispositiu municipal que suma 1.500 agents de policia, 460 efectius sanitaris, 72 bombers, 193 agents de mobilitat i 200 operaris de neteja i recollida de residus, Interior protegirà l’ascens al tron del nou monarca desplegant a la Comunitat de Madrid 4.300 policies nacionals -entre ells, més de 2.000 antiavalots- i 2.672 agents de la Guàrdia Civil, que comptaran amb el suport, segons El Mundo, de més de 300 alumnes de l’Escola Nacional de Policia d’Àvila i del Centre de Formació de les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) de Linares (Jaén).

Però les mesures excepcionals van molt més enllà. S’ha elevat el nivell d’alerta antiterrorista de dos a tres i s’han establert 120 llocs des d’on franctiradors protegiran el Congrés, el Palau Reial i l’itinerari per on es mourà el futur rei. A més, l’espai aeri madrileny es tancarà durant la proclamació i el recorregut previst en cotxe pels carrers de la capital de l’Estat. Especialistes en seguretat informàtica també es despleguen per a l’ocasió, així com agents de subsòl.

Ciutadans sota control
El ferri control que vol exercir Interior sobre el cor de Madrid inclou identificacions porta per porta del tram que separa el Palau Reial del Congrés dels Diputats. Un dels objectius d’aquestes visites és saber què faran els veïns i treballadors de la zona durant l’esdeveniment. Interior vol que la jornada sigui una bassa d’oli i eventuals reivindicacions socials o protestes de signe antimonàrquic, no cal ni dir-ho, no seran tolerades.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari