L’històric socialista Albert Batlle és el nou cap dels Mossos

Fou Secretari de Serveis Penitenciaris i era director adjunt de l'Oficina Antifrau
albert batlle
Albert Batlle

El Govern d’Artur Mas ha tirat per la via sociovergent per substituir Manel Prat. El nou director general dels Mossos d’Esquadra serà Albert Batlle, en política des del 1983 i, des del 2011, director adjunt de l’Oficina Antifrau. El nou cap de la policia catalana té una llarga trajectòria, sobretot com a actor secundari, a la política, fins ara sempre a les files socialistes. Militant del PSC des del 1978, va ser regidor a l’Ajuntament de Barcelona durant 20 anys i, l’any 2003, durant el primer govern tripartit, presidit per Pasqual Maragall, va esdevenir Secretari de Serveis Penitenciaris, càrrec que ha ocupat fins al 2011.

El 2004, durant el seu primer any en aquesta institució, es va produir el motí de Quatre Camins, a la Roca del Vallès. Durant el judici que es va celebrar contra l’ex subdirector mèdic del centre i vuit funcionaris d’aquesta presó, acusats per presos amotinats d’agressions, Batlle va admetre, en qualitat de testimoni, que durant el motí es va trencar la cadena de comandament i que van entrar funcionaris fora de servei a la presó sense el seu permís. Tanmateix, va declarar que es van produir “conductes irregulars” en els trasllats, els responsables de les quals digué que no es va poder identificar.

El conseller de la presidència i portaveu de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha remarcat que Batlle és independent i ha destacat la voluntat del Govern català de tenir també alts càrrecs d’altres formacions que no siguin CiU. D’altra banda, segons Economia Digital, la posició de Batlle a Antifrau no era còmoda, doncs no disposava de poder executiu per les seves desavinences amb el director d’aquesta oficina, Daniel de Alfonso.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari