Les Corts més fosques del planeta

Només dos dels 18 partits amb representació a la Cambra és consideren transparents
Documents escombraries
Documents escombraries

Només dos partits polítics dels representants a la cambra legislativa espanyola són transparents per a la ciutadania, segons un informe elaborat per la Fundació Compromís i Transparència avançat per ‘El Confidencial’. Són UPyD i Esquerra Republicana.

“Transparència, el millor eslògan”, recull un anàlisi de la informació que ofereixen les pàgines web dels grups parlamentaris. “La majoria dels partits segueixen mantenint uns graus d’opacitat alarmants en àrees d’especial rellevància“, sentència l’informe.

Transparents: UPyD i ERC. Translúcids: UPN, IU i EUiA. I Opacs, per aquest ordre: PSOE, Compromís, ICV, PP, CC, Chunta Aragonesista, Fórum de Ciudadanos de Asturias, PNB, Geroa Bai, Nueva Canaria, BNG, CiU i Amaiur.

L’informe també revela un suposat mal funcionament del Tribunal de Comptes, que després de dues reformes de la Llei Orgànica de finançament de partits, s’encarrega de demanar informació als grups per fiscalitzar-los.

El treball també lamenta la manca d’efectius de l’ens, que compta amb 264 funcionaris. Una misèria si és compara amb alguna de les principals auditories que treballen a Espanya, com Deloitte, que te 4.796 treballadors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides