Els resultats fuetegen els grans editors de premsa espanyola

Les pèrdues interanuals de Prisa es quadrupliquen i les d'Unidad Editorial gairebé es doblen
el mundo_el pais
el mundo_el pais

Els resultats del primer trimestre del 2014 de Prisa, Unidad Editorial i Vocento, coneguts aquesta setmana, retraten la delicada situació dels grans editors de premsa diària a Espanya.

Prisa ha perdut 47,5 milions d’euros del gener al març enguany, gairebé quatre vegades més que els 12 milions del mateix període del 2013, mentre que els seus ingressos han caigut un 7,5%. El diari El País, en concret, va perdre uns 10 milions d’euros, mentre que Digital Plus, que passarà a mans de Telefònica, ha estat un gran llast, sumant una pèrdua de 19,2 milions.

Un altre exponent de la crisi del sector de la premsa és Unidad Editorial. L’empresa editora d’El Mundo gairebé ha duplicat les seves pèrdues (20,6 milions) en relació al primer trimestre de l’any passat (12 milions). La davallada en la venda d’exemplars, del 18% fins als 39,8 milions d’euros, ha estat clau i més accentuada que la de la publicitat, d’un 4,6% i quantificada en 30,9 milions. Segons PR Noticias, sense l’efecte de l’acomiadament de Pedro J. Ramírez, fundador i director d’El Mundo des del 1989, valorat en uns 12 milions d’euros, Unidad Editorial hauria millorat el resultat de l’any passat.

Vocento, per la seva part, va perdre 6,4 milions d’euros aquest primer trimestre, 1,3 milions menys que els primers tres mesos del 2013. Aquest grup editor ha rebut bones notícies pel que fa a ABC: és el segon diari en difusió a Madrid i es queda a menys de 9.000 exemplars d’El Mundo a tot l’Estat.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari