Puig acusa els vaguistes de Panrico de “violència, amenaces i xantatge”

El conseller considera que els treballadors haurien d'haver acceptat la proposta mediadora de la Generalitat
Felip Puig
Felip Puig

El conflicte de la planta de Panrico a Santa Perpètua, vist per a sentència per l’Audiència Nacional, ha confrontat aquest dimecres de plenari el diputat Quim Arrufat, qui ha criticat el paper de la Generalitat com a mediadora, i el conseller Felip Puig, qui ha acusat els vaguistes de “violència, amenaces i xantatge”.

“La Generalitat, a banda de tractar amb els fons voltors i d’enviar els Mossos a protegir esquirols, quina pensa que és la solució que ha de treballar per solucionar el conflicte?”, ha preguntat el diputat de la CUP durant la sessió de control al Govern.

“No compartim diagnosi, Panrico té 5 plantes productives i l’única bloquejada i parada és la de Santa Perpètua. La Generalitat està mediant d’una manera intensa. Vam fer una proposta de mediació de 10 punts que van estar acceptats per l’empresa però no pel comitè: cal desjudicialitzar el procés i trobar una solució”, ha argumentat el conseller d’Empresa, per a qui a Panrico, “hi ha hagut una part del conflicte que ha preferit esperar la resolució judicial del conflicte”.

Arrufat ha aprofitat el torn de rèplica per etzibar que “la Generalitat ha intentat provocar la plantilla: suport per acció, enviant els Mossos i per omissió, perquè es vulnera el dret de vaga”. “Quan la Generalitat envia els Mossos és perquè hi ha un problema de seguretat ciutadana. Hi ha hagut us de la violència, amenaça i xantatge”, ha conclòs el conseller.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari