Alerta a l’escola pública: es tanquen grups en centres amb demanda

Els pares i mares d'alumnes volen que es redueixin ràtios en lloc de derivar estudiants a la concertada
fapac
fapac

“Les famílies no ens quedarem impassibles davant la privatització de l’escola pública”. Així de contundent es manifesta la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac), que preveu participar aquest dissabte en un acte de protesta (un “exili simbòlic” organizat per la plaraforma Cap escola es tanca) davant el consulat de Finlàndia, país de referència en matèria educativa.

La Fapac ha advertit aquest dimarts que el Departament d’Ensenyament, que dirigeix Irene Rigau, suprimirà línies en una vintena de centres i que la reducció de grups podria afectar a més centres un cop s’hagin culminat les comissions de garanties del procés de preinscripció escolar. Aquestes retallades educatives s’afegirien als tancaments anunciats anteriorment “per equilibrar les necessitats demogràfiques”: els de les escoles Mirades (Torredembarra), Germans Amat (Terrassa) i Rosa dels Vents (Barcelona), i el de l’institut Bosch i Gimpera (Barcelona).

Els pares i mares dels alumnes catalans denuncien que es tancaran grups a escoles públiques que tenen una demanda suficient. El responsable de Fapac al Baix Llobregat, Juan Ramon Torres, preveu que s’indicarà a moltes famílies que no queden places en centres educatius públics per derivar escolars a la concertada.

Contrast il·lustratiu
Ensenyament ha anunciat que tancarà un dels dos grups de P3 del centre públic Juncadelles de Sant Vicenç dels Horts, que ha sumat 39 preinscripcions. En canvi, pretén mantenir l’única línia del centre concertat Immaculada, que només ha obtingut 16 preinscripcions, i no suprimirà cap grup al també concertat centre Sant Vicenç, que té 45 nens preinscrits, denuncia Fapac. Un cas semblant a aquest és el del centre públic Pere de Tera de Badalona.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari