S’acaba la campanya electoral de Silva des del banc dels acusats

El jutge ha aconseguit, show inclòs, donar-se a conèixer i posposar la vista del seu procés
Título de la imagen
Título de la imagen

Després de les tres vistes orals que s’havien celebrat del judici contra el Elpidio José Silva, per empresonar de manera “injustificada” l’expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, quedava clar que l’estratègia de suspendre el procés per poder fer campanya per a les europees no li estava sortint bé al jutge més mediàtic, amb permís de Baltasar Garzón. Però Silva, a més d’executar un pla B per donar-se a conèixer des del banc dels acusats, ha acabat guanyant la partida i aquest dijous s’ha suspès el seu judici fins que el resolgui una nova recusació.

L’acusat ha demanat la nul·litat del procés, ha intentat perdre el seu aforament, ha recusat el tribunal, ha intentat apartar una de les magistrades que du el cas i ha renegat de la defensa del seu advocat, el fill de l’exfiscal general de l’Estat. Però cap d’aquestes mesures li havia permès suspendre el judici, fins que aquest dijous s’ha suspès la quarta vista fins que es resolgui la recusació que ha presentat contra el president de la Sala, Arturo Bertrán, per manca de parcialitat, i contra la magistrada María Tardón, per haver representat el PP.

Fins que s’ha conegut la notícia, el pla B de Silva passava per fer campanya des del banc dels acusats. El jutge ha fet servir les plataformes digitals per mirar de deixar en evidència la justícia i, de retruc, donar-se a conèixer com un dels candidats que ha d’acabar amb les males praxis polítiques i judicials d’aquest país.

Ara que el jutge s’ha fet popular i que tindrà temps per fer campanya, caldrà esperar la celebració dels comicis de maig al Parlament Europeu per veure si l’estratègia mediàtica li surt bé al candidat de Movimiento Red. De moment, tot i el rebombori d’aquests dies, només dos partits, IU i Podemos, han opinat sobre la causa del magistrat que va dur a presó una de les persones més poderoses del país. Respecte per la justícia o por per la competència política?

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari