El Multireferendum ja es mou a Internet

El teixit associatiu català impulsa el vot directe del ciutadà en temes d'interès públic
multireferendum internet
multireferendum internet

La darrera Diada de Sant Jordi deixarà per al record una fita en la història de la democràcia participativa a Catalunya. Des d’aquest 23 d’abril és possible votar a Internet les preguntes del Multireferèndum, una iniciativa no oficial impulsada des de les entitats socials i veïnals catalanes perquè la ciutadania decideixi sobre diversos temes d’interès social.

Fins al pròxim 16 de maig, els catalans podran votar a vota.multireferendum.cat si volen transgènics en l’agricultura, si desitgen que la Generalitat pagui o no el deute, si volen establir un control democràtic sobre el sector energètic i si aproven que els promotors d’Iniciatives Legislatives Populars (ILP) puguin fer que les seves propostes es votin en un referèndum vinculant.

A més, es preguntarà sobre el futur de BCN World, la construcció de la línia de Molt Alta Tensió i l’abastament d’aigua a Lleida només als ciutadans de les demarcacions afectades per aquests projectes.

Un cop es tanqui la votació online, les entitats convocants del Multireferendum habilitaran espais, del 17 al 24 de maig per efectuar el vot anticipat. Per últim, el 25 de maig es duran a terme les votacions presencials en meses properes a col·legis electorals.

En campanya
La difusió del Multireferèndum continua els dies vinents arreu de Catalunya. A Manresa té lloc aquesta mateixa tarda la presentació de la iniciativa. A Sabadell, aquest divendres, dia 25, se celebra la III Assemblea oberta de Multireferèndum. I a Girona, el dimarts vinent, 29 d’abril, tindrà lloc un debat públic sobre les preguntes a l’Espai Marfà.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari