Per qui ha treballat l’entitat que internacionalitza el ‘procés’ català?

carne ross Independent Diplomat
carne ross Independent Diplomat

Independent Diplomat (ID), l’organització nord-americana que ha estat contractada per Presidència de la Generalitat per internacionalitzar el procés sobiranista de Catalunya, ha treballat durant anys pel govern independentista del Sudan del Sud, país que actualment viu un sagnant conflicte armat entre els partidaris del president, Salva Kiir, i els de l’exvicepresident, Riek Machar. L’organització que dirigeix el diplomàtic britànic Carne Ross té una oficina a la capital del Sudan del Sud, Juba.

Durant l’any 2013, la Generalitat ha pagat 720.000 euros a ID per tal que fes tasques de lobby a favor del procés sobiranista de Catalunya. Tot i això, a la web d’ID no hi ha cap referència al contracte signat amb la Generalitat i també han desaparegut les referències als treballs fets pel govern del Sudan del Sud, que ha estat, durant anys, un important client de l’organització de Carne Ross.

Atesa la gravíssima situació interna que viu Sudan del Sud, país que va assolir la seva independència l’any 2011, ID ha considerat prudent esborrar tots els seus vincles amb el govern de Juba. Les faccions de Salva Kiir i Riek Machar protagonitzen, des de fa mesos, una guerra oberta que ha delmat el país, amb episodis d’horripilants massacres ètniques, com l’última ocorreguda a la ciutat de Bentiu.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari