L’ONCE acomiada 20 professionals

Creix el malestar a l'organització de discapacitats per les males pràctiques de la direcció

Membres de la ONCE es manifesten a Tarragona
Membres de la ONCE es manifesten a Tarragona

Vint metges i ATS és el nombre directe d’acomiadaments que ha realitzat l’ONCE després de decidir externalitzar l’especialitat de medicina del treball a la mutua FREMAP. L’organització de discapacitats ha aplicat les condicions mínimes que permet la reforma laboral, 20 dies per any de serveis amb el límit de 12 mensualitats, a persones que tenen una mitjana d’edat de 56 anys, de manera que les seves expectatives de reincorporació laboral són escasses.

D’aquesta reducció, però, també en resultarà afectat la resta del personal, milers de treballadors amb discapacitat i, per tant, especialment sensibles davant els riscos laborals a causa de la pèrdua d’un servei essencial i ofert fins ara per professionals altament especialitzats. D’altra banda, s’està duent a terme mesures relatives a la cobertura de vacants a la impremta de l’ONCE per la centralització del preparat dels “paquets venedor” (paquets de 300 cupons destinats a la venda) i que suposarà que el personal dels centres on hi ha aquestes unitats puguin veure retallades les seves funcions.

Alguns d’aquests treballadors es veuran abocats inevitablement a la mobilitat geogràfica. Aquest fet se suma al tancament de centres que està duent a terme la direcció de l’ONCE. En l’últim any han tancat ja 19 centres de preparat de paquets, tres d’ells a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides