Critiquen que la Diagonal es faci a mida per al comerç

Entitats contra la reforma de la via, perquè no té en compte ni l'excés de trànsit rodat ni els vianants
Diagonal per a tothom
Diagonal per a tothom

Si és una de les vies espanyoles amb més accidents, com pot ser que la remodelació prevista no inclogui millores en el trànsit, ni faciliti la mobilitat del tramvia, les bicicletes ni els vianants? La plataforma Diagonal per a Tothom, formada per entitats barcelonines, ha presentat aquest dimarts un feix amb més d’una vintena d’al·legacions contra la darrera reforma anunciada per l’Ajuntament en aquesta artèria de la ciutat.

La plataforma posa damunt la taula raons d’ordre social, de mobilitat i de medi ambient per oposar-se a un projecte pressupostat en 19 milions d’euros. Lluís Rabell, de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, ha apuntat a “interessos” dels comerços que s’han anteposat als de la resta de ciutadania. “Es pretén acontentar un sector mentre es menysté un altre”, considera.

Més crític amb la gestió governamental, Ricard Riol, de Promoció del Transport Públic, considera que s’ha “boicotejat els tramvies” perquè la reforma, que malgrat el pressupost no ha comptat amb el vistiplau de cap tècnic, “hipoteca els trams i col·lapsa el transport privat”. El portaveu es queixa que el projecte actual, que només remodelarà els laterals, costi el mateix que l’anterior, que preveia una reforma integral de la via.

Les entitats involucrades, entre les quals hi ha Ecologistes en Acció, Bicicleta Club de Catalunya i els sindicats UGT i CCOO, no entenen com l’Ajuntament deixarà els dos Trams sense connexió. “És absolutament incomprensible connectar el Baix Llobregat amb el Barcelonès Nord, per raons de mobilitat i seguretat dels treballadors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides