La PAH de Dénia vincula la retallada sanitària amb el darrer suïcidi

L'Hospital Marina Salud va donar d'alta un pacient d'alt risc en quatre dies
stop desahucios
stop desahucios

El detonant del darrer cas de suïcidi ocorregut durant un procés d’execució hipotecària va ser una petició de documentació per part de CaixaBanc, però en el rerefons hi ha el model de gestió sanitària privatitzat i les retallades, segons denuncia la PAH de Dénia.

En Jaume, l’home de 52 anys que el passat dimarts va decidir posar fi a la seva vida, s’havia intentat suïcidar dues vegades anteriorment i havia ingressat com a pacient d’alt risc a l’Hospital Marina Salud de Dénia. La PAH d’aquesta localitat no s’explica com aquest centre privatitzat el va donar d’alta en només quatre dies malgrat la seva condició de pacient d’alt risc i menys encara sense rebre un tractament suficient. A més, la visita que havia de fer per rebre un seguiment la van programar per a què la realitzés uns 20 dies després.

És en aquesta situació que Jaume, membre de la PAH de Dénia, va rebre la petició per part de CaixaBanc de nova documentació. Després del darrer episodi depressiu patit per aquesta persona divendres passat, la PAH havia acordat, per evitar que s’angoixés més, que els contactes amb el banc els gestionarien un dels seus membres i un familiar, i que el banc no tornaria a trucar-lo. La setmana passada, l’entitat bancària havia assumit un compromís verbal per efectuar la dació en pagament, tràmit que estava en procés, però la nova comunicació va desestabilitzar en Jaume.

Manifestacions
Els psiquiatres no s’atreveixen a establir una relació directa entre crisi i increment dels suïcidis i el Govern evita facilitar dades que vinculin aquestes morts amb processos de desnonament. En canvi, és prou eloqüent el lema de la manifestació que tindrà lloc el dissabte vinent, 5 d’abril, a l’Hospital Marina Salud de Dénia: “La privatització mata”.

Aquesta protesta, convocada per la Plataforma en defensa de la sanitat pública de la Marina Alta, comptarà amb la participació de la PAH de Dénia, que també es concentrarà aquest divendres, 4 d’abril, davant l’Ajuntament de la localitat per recordar el seu company. També volen fer visible la problemàtica que ha generat aquest cas: la pressió de les entitats bancàries sumada a la desprotecció sanitària que poden produir les retallades i la privatització.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari