Boi Ruiz escanya l’Hospital Joan XXIII

El centre tarragoní s'enfronta enguany a una retallada pressupostària de 7 milions d'euros
artur mas boi ruiz
artur mas boi ruiz

Les dificultats s’acumulen a la sanitat pública de les comarques de Tarragona. Una nova retallada pressupostària a l’Hospital Universitari Joan XXIII s’afegirà pròximament als problemes assistencials acumulats, com el creixement de les llistes d’espera i les complicacions en l’accés de la població als serveis sanitaris. Es tracta d’un “paquet de mesures” amb què la Conselleria de Salut vol estalviar-se entre 7 i 8 milions d’euros.

El moment actual de la sanitat tarragonina es caracteritza tanmateix per la disminució de llits disponibles i l’augment de la pressió assistencial en el servei d’urgències. En concret, les retallades s’han acarnissat amb el personal d’atenció directa al pacient -la plantilla ha perdut més de 300 d’aquests efectius-, mentre s’ha incrementat el nombre de directius i assessors.

La Junta de Personal d’aquest hospital denuncia que aquesta decisió, els detalls de la qual es coneixeran els dies vinents, accelera un procés enfocat a la privatització de la sanitat catalana per part del Govern de la Generalitat, que comportarà una gestió que obeirà criteris d’enriquiment privats, com la que es porta a terme en els externalitzats serveis de Radiologia i de Rehabilitació d’Atenció Primària. Els professionals del Joan XXIII es pregunten com es pot lluitar contra les llistes d’espera, mantenir la qualitat en l’atenció i executar obres promeses amb uns pressupostos cada cop més minsos si no és, per exemple, forçant els pacients a recórrer a la sanitat privada o fent-los pagar en centres concertats per saltar-se les llistes d’espera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides