Quina batalla ha perdut el regidor Jaume Ciurana?

jaume ciurana
jaume ciurana

La retirada de les plaques que diverses entitats maçòniques han dedicat a Rossend Arús, el filantrop que va donar a la ciutat de Barcelona la biblioteca que porta el seu nom. El fogós regidor de Cultura de l’Ajuntament, Jaume Ciurana -de profundes conviccions catòliques i independentistes-, es va sulfurar quan va tenir coneixement que en l’entrada a la Biblioteca Arús hi havia cinc làpides honorífiques de diverses lògies maçòniques i va ordenar la seva immediata retirada.

Davant la polèmica causada per aquesta intolerant actuació, Ciurana es va veure obligat a justificar aquesta mesura com a provisional i la va emmarcar en uns suposats treballs de restauració de l’entrada a la Biblioteca Arús. Destacades personalitats de la maçoneria van fer arribar a l’alcalde Xavier Trias la seva estupefacció per aquesta decisió arbitrària i profundament reaccionària.

En l’actualitat, i una vegada acabats els “treballs” de restauració de l’accés a la històrica biblioteca del passeig de Sant Joan, les cinc plaques de marbre amb els emblemes maçònics tornen a lluir en aquest magnífic espai cultural barceloní. Jaume Ciurana ha hagut d’aparcar la seva paranoica croada antimaçònica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides