Quina batalla ha perdut el regidor Jaume Ciurana?

jaume ciurana
jaume ciurana

La retirada de les plaques que diverses entitats maçòniques han dedicat a Rossend Arús, el filantrop que va donar a la ciutat de Barcelona la biblioteca que porta el seu nom. El fogós regidor de Cultura de l’Ajuntament, Jaume Ciurana -de profundes conviccions catòliques i independentistes-, es va sulfurar quan va tenir coneixement que en l’entrada a la Biblioteca Arús hi havia cinc làpides honorífiques de diverses lògies maçòniques i va ordenar la seva immediata retirada.

Davant la polèmica causada per aquesta intolerant actuació, Ciurana es va veure obligat a justificar aquesta mesura com a provisional i la va emmarcar en uns suposats treballs de restauració de l’entrada a la Biblioteca Arús. Destacades personalitats de la maçoneria van fer arribar a l’alcalde Xavier Trias la seva estupefacció per aquesta decisió arbitrària i profundament reaccionària.

En l’actualitat, i una vegada acabats els “treballs” de restauració de l’accés a la històrica biblioteca del passeig de Sant Joan, les cinc plaques de marbre amb els emblemes maçònics tornen a lluir en aquest magnífic espai cultural barceloní. Jaume Ciurana ha hagut d’aparcar la seva paranoica croada antimaçònica.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari