La independència del Vènet és un gran frau

Els organitzadors van dir que hi havien participat 2,3 milions de votants, però ara s'ha descobert que només eren uns 135.000
referendum venet facebook
referendum venet facebook

Una investigació del diari Il Corriere del Veneto ha determinat que el referèndum per la independència organitzat a través de la plataforma plebiscito.eu ha estat un enorme frau. Segons els impulsors d’aquesta consulta, celebrada durant la setmana del 16 al 21 de març, hi van participar 2,3 milions d’electors, l’equivalent al 73% del cens, que en un 89% van votar a favor de la secessió del Vènet d’Itàlia.

La realitat, segons la investigació d’aquest diari, és que hauria votat un màxim de 135.000 persones, moltes d’elles des de Xile, Alemanya, l’Estat espanyol i Sèrbia. Les xifres han estat aconseguides després de consultar l’afluència de visitants a la pàgina plebiscito.eu a través dels mesuradors d’audiència Alexa, Calculsat.com i Trafficestimate. A més, segons Il Corriere Veneto, els organitzadors del referèndum haurien activat el servei de robots remots per incrementar el nombre de suposats votants.

El cap visible d’aquesta consulta independentista, l’expert informàtic Gianluca Busato, ha contraatacat amb una campanya on demana la dimissió del director del diari que ha denunciat aquest frau. L’organització d’aquest referèndum telemàtic, que va coincidir amb la secessió de Crimea, va aconseguir donar un gran ressò mediàtic internacional a la iniciativa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides