El Park Güell és inflexible amb els nens

L'aforament restringit dificulta que les escoles mostrin el Modernisme als seus alumnes com tota la vida
parg guell
parg guell

La nova normativa d’accés al Park Güell determina que les escoles poden visitar la zona monumental sense pagar si disposen de cita prèvia. En cas de no disposar-ne i de voler accedir-hi lliurement, com han fet sempre, un grup d’alumnes i els seus professors es quedarien a les portes per culpa de l’aforament restringit, no més de 400 persones cada mitja hora, imposat per la gestió de Barcelona de Serveis Municipals (BSM), a qui l’Ajuntament atorgà el control dels accessos al Parc per “assegurar la seva protecció pel seu interès turístic i evitar l’ús massiu en horari turístic”.

Això els hauria pogut passar aquesta setmana als estudiants de primer curs de primària d’una escola de Barcelona, nens de 6 i 7 anys, si la seva professora no hagués trucat els responsables del parc abans de fer la visita i s’hagués assabentat que no els permetrien d’accedir a la zona monumental. La mestra, decebuda, va haver de cancel·lar els plans i concertar una nova visita -gestió amb el departament comercial del parc- per a finals del mes de maig.

Els responsables del centre docent es queixen de les complicacions que la privatització de l’accés al Parc Güell els està comportant quan volen apropar l’obra d’Antoni Gaudí als més joves, i recorden que els havien promès que els canvis en les condicions d’accés al parc no els afectarien.

Un programa pedagògic, com si no ho fos
Aquests canvis, a més, obliguen a pagar els participants del programa d’intercanvi europeu Comenius per accedir plegats a la zona monumental, malgrat el motiu pedagògic de la seva visita. Segons explica a EL TRIANGLE una directora d’escola, hi ha una petita majoria d’adults (17 de 32) en aquestes visites, tots ells docents, motiu pel qual els gestors del Park Güell els cobren com a un “grup organitzat” qualsevol en lloc de permetre’ls l’accés gratuït.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari