L’ensenyament engega la seva setmana de lluita

La comunitat educativa es manifestarà aquest dissabte perquè no vol "Ni LEC, ni LOMCE ni retallades"
irene rigau
irene rigau

La comunitat educativa catalana, liderada pels sindicats USTEC-STEs, CC.OO. i CGT i per agrupacions de professors, té clars els objectius de la setmana de lluita que ha iniciat aquest dilluns: la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) i les retallades que afecten l’ensenyament. O el que és el mateix: oposar-se les polítiques educatives del ministre d’Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, i de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau

Durant els dies vinents, els promotors d’aquestes reivindicacions volen implicar tants centres educatius com els sigui possible en les activitats que tenen programades, entre elles les xerrades sobre la legislació i els pressupostos de l’ensenyament, les jornades festives i la preparació de la manifestació del proper dissabte, dia 29, a la plaça Universitat de Barcelona, acte de culminació de la seva setmana en lluita.

Objectius i missatges
Professors i sindicats plantegen, entre altres demandes, que no es tanquin línies educatives públiques, que es disposi de substitucions al 100% des del primer dia i que s’abandonin les altres polítiques d’ajustos. Bona part de les queixes van dirigides al ministre Wert i la seva LOMCE, fins al punt de demanar la insubmissió a la consellera Rigau en defensa del model educatiu català, però les polítiques de la Generalitat també reben crítiques.

L’estudi L’agenda política educativa a Catalunya: una anàlisi de les opcions de govern (2011-13), de la Fundació Jaume Bofill, ha exposat recentment que les retallades del Govern català en els darrers tres anys han afectat el sector educatiu per sobre de la mitjana de la reducció de la despesa de la Generalitat. A més, aquest estudi posa de manifest que l’ensenyament públic i, en particular, els sectors més desafavorits de la societat han estat els més perjudicats per les polítiques d’Ensenyament, mentre que l’escola privada concertada ha resultat beneficiada.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari