Gemalto deixa Catalunya per Polònia

L'empresa ofereix feina a l'estranger durant un any a canvi del tancament de la producció a Parets
Treballadors es manifesten davant la fàbrica de parets
Treballadors es manifesten davant la fàbrica de parets

La direcció de la multinacional francesa Gemalto argumenta que la fàbrica de Parets del Vallès se’ls ha quedat petita, i ofereix recol.locacions a l’estranger a canvi de l’acceptació de l’ERO, segons fonts consultades per EL TRIANGLE. La plantilla del centre vallesà, que es dedica a fabricar targetes de crèdit, ha iniciat aquest dimarts matí les negociacions a través del comitè d’empresa, perquè la proposta de reestructuració dels 149 treballadors afectats es quedi en una recol·locació dins la mateixa planta.

L’empresa està oferint però llocs de treball a l’estranger amb duració determinada d’un any. La producció que es fa a Catalunya, com ja van anunciar els sindicats el primer dia, passarà a la planta que la multinacional té a Polònia. Però les ofertes de recol.locació, de moment han rebut mig centenar, els proposen destins variats com França, Xangai, Singapur, Hèlsinki, Amsterdam, Breda, Sao Paulo o Austin (Texas).

Segons Carlos Maiz, delegat sindical de CCOO, aquest dimarts comencen les negociacions per recol.locar tots els afectats i mirar que mantinguin els llocs de treball a Catalunya. El centre del Vallès mantindrà l’activitat en l’àmbit de personalització i serveis.

Els treballadors no entenen els arguments de l’empresa. “Fa sis anys van incorporar una màquina off-set i quatre nous torns de treball que mai han funcionat a més del 60%”, expliquen, per afegir que “estem clarament en un cas de deslocalització per costos”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari