Els ‘homes de negre’ examinen Espanya

Emissaris del BCE i la Comissió Europea supervisen l'Estat després de les Marxes de la Dignitat
luis de guindos
luis de guindos

Milers de participants en les Marxes de la Dignitat d’aquest cap de setmana a Madrid han clamat contra el pagament del deute, el govern de la troika, els retalls i la situació social que genera l’atur. Aquest dilluns, emissaris del Banc Central Europeu i de la Comissió Europea, els organismes que promouen les polítiques han generat protestes massives com les d’aquest 22 de març, arriben a la capital espanyola per continuar amb la seva supervisió econòmica.

El contingent d’homes de negre, en el qual també participa el Mecanisme Europeu d’Estabilitat (MEDE), que ha prestat 41.300 milions d’euros per recapitalitzar el sector bancari espanyol, té tres objectius: principalment, avaluar l’evolució del sistema financer, però també vigilar el compliment dels objectius de dèficit marcats i comprovar la implementació de reformes estructurals. Per fer-ho, els inspectors es reuniran amb directius del Sareb, el banc dolent que ha absorbit els actius tòxics de la banca, amb responsables del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), del Banc d’Espanya i de les principals entitats bancàries rescatades, i amb tècnics de diversos ministeris.

Una llarga tutela
Aquesta missió dels homes de negre conclourà el pròxim 3 d’abril, un cop hagin analitzat dades macroeconòmiques, en particular la xifra definitiva de dèficit del 2013, que s’espera es publiqui el 31 de març. La durada de la tutela s’allargarà molt més perquè està vinculada a la devolució d’un 75% dels 41.000 milions d’euros que l’Estat va demanar a la Unió Europea per sanejar el seu sistema financer. La previsió, segons el ritme actual d’amortització, és que això no passi abans del 2025, i que la devolució total no s’efectuï fins l’any 2027.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari