Josep Anglada no sap aprofitar l’onada xenòfoba antieuropea

Després de l'èxit que PxC assolí a les urnes al 2011, el caràcter del seu líder ha provocat el caos
josep_anglada
josep_anglada

Quan totes les enquestes pronostiquen un fort augment de l’extrema dreta i dels partits xenòfobs en les eleccions europees del pròxim mes de maig, Josep Anglada -l’exponent local del moviment ultranacionalista excloent- ha anunciat que el seu partit, Plataforma x Catalunya (PxC), no concorrerà a aquests comicis. Corcat per un munt de conflictes interns, derivats de l’explosiva personalitat del seu líder, la PxC ha estat incapaç de bastir un projecte d’abast espanyol amb presència i capacitat per assumir el repte de presentar una candidatura única a les eleccions europees.

Josep Anglada sap que deixa escapar una oportunitat única per fer el salt en política, després del seu fracàs en les últimes eleccions al Parlament de Catalunya (1,66% dels vots). Per això, en aquest començament d’any, ha aprofitat l’arma que té més a l’abast -twitter- per encendre les xarxes socials i fer-se notar. Tan bon punt es va fer públic que dos dels quatre primers nadons que han nascut a Catalunya aquest 2014 eren fills de pares immigrants, el polític de Vic va piular: “Qué putada! Dos de los cuatro primeros bebés del año en Catalunya son inmigrantes. Primero los de casa!”.

‘La conya del negret’
Al cap de tres dies hi va tornar, aquest cop amb una foto on es veu un nen africà amb una estelada penjada a l’esquena: “Estem arreglats. Si aquests han de ser els nous catalans, jo marxo de Catalunya. Primer els de casa!!!”.

Immediatament es va desfermar a twitter, amb el hashtag #socunnoucatala, una campanya de condemna al regidor de Vic, a qui es convidava a fer realitat la seva intenció de marxar de Catalunya. La mare d’aquest nen, Mireia Riera, ha penjat un comentari al seu facebook on explica que el seu fill Nil és d’origen etíop i que va ser adoptat quan tenia quatre mesos: “És fill i nét de catalans, el català és la seva llengua i cada Nadal caguem el tió. (…) El Sr. Anglada no té potestat per dir qui és i qui no és català, tampoc per agredir amb les seves piulades plenes de prejudicis a cap persona i menys a un infant”.

Xavier Fähndrich, el pare d’un altre nen etíop adoptat, també va intervenir en la polèmica, oferint-se per comprar-li un bitllet d’avió a Josep Anglada, “però només d’anada”. Per la seva banda, Àngel Colom, responsable de la sectorial Nous Catalans de CDC, ha anunciat que denunciarà el líder de la PxC a la fiscalia per incitació a l’odi.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari