La copa d’Urdangarin

El rei Joan Carles no només coneixia les activitats d'Iñaki Urdangarin, sinó que l'hauria ajudat a trobar un patrocinador pel projecte Ayre, consistent en la construcció d'un veler de competició per a la Copa Amèrica, i amb aquest objectiu s'hauria reunit amb el rei saudita Abdullah, segons s'explica en un llibre editat al Canadà i atribuït a l'entorn de Diego Torres
copa_urdangarin_cat
copa_urdangarin_cat

El rei Joan Carles, amb la col·laboració de la seva amiga Corinna, haurien convençut el rei Abdullah de l’Aràbia Saudita perquè aportés 110 milions d’euros en concepte de patrocini pel projecte Ayre, que entre d’altres impulsava Iñaki Urdangarin i que consistia en la construcció d’un veler i en la contractació de la corresponent tripulació per a disputar una edició de la Copa Amèrica que a l’any 2009 havia de sortir del port de València. No obstant això, al final, no es va disputar aquella competició, ni es va armar el veler i, per tant, el monarca saudita tampoc es va convertir en el patrocinador de l’aventura nàutica per la qual sospirava Iñaki Urdangarin i el seu sogre. Tot això s’explica en l’explosiu llibre Urdangarin y la Copa América, escrit amb el pseudònim de Ricardo Grenville i publicat per l’editorial canadenca Ivy Business Press.

El periodista José L. Lobo informava fa uns dies a El Confidencial que darrere el pseudònim de Ricardo Grenville s’hi amaga Diego Torres, l’exsoci d’Iñaki Urdangarin, al qual va rellevar en la presidència de l’Institut Noos. En unes declaracions a la web casonoos.com, Torres nega ser-ne l’autor, però no confirma ni desmenteix ser la font de la història que s’hi explica. En tot cas, la tesi del llibre, que el rei Joan Carles, així com altres membres de la família reial estaven al corrent de les activitats empresarials d’Urdangarin, s’ajusten com un guant a les declaracions que Torres ha fet davant el jutge José Castro.

En el sumari del cas Urdangarin no s’investiga l’operació Ayre, la construcció d’un veler per competir en la Copa Amèrica, que no es va aconseguir portar a terme, però, tot i així, en el llibre s’explica com actuava Urdangarin i com, suposadament, la família reial estaria informada de les seves activitats tan abans com després de deixar l’Institut Noos.

A principis de 2012, Iñaki Urdangarin va declarar als jutjats de Palma de Mallorca que ell havia estat poc més que una figura decorativa a l’Institut Noos i que la família reial no havia tingut res a veure en els seus negocis. Unes setmanes més tard, el 15 d’abril, l’advocat Manuel González Peeters, defensor de Diego Torres, entregava al jutge una abundant documentació, sobretot correus electrònics tramesos per Urdangarin, en els quals es feia referència als contactes que mantenia amb el rei Joan Carles, alguns dels quals parlaven del projecte Ayre.

Mencions al rei
En el llibre se subratlla que «els correus entregats el 15 d’abril no poden ser més contundents: el rei surt mencionat en nombroses ocasions, tant per part d’Urdangarin com del director del desafiament Ayre, l’empresari i regatista Pere Perelló», amic de la infanta Cristina i, sobretot, de la seva germana Elena, amb la qual ha participat en competicions de vela dins del mateix equip.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari