Esquerra s’embruta les mans

Entre els investigats pel Cesicat hi ha la diputada i exconsellera Anna Simó, per la seva participació en les protestes antipeatges
felippuig_cat

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) supedita tota la seva estratègia a la consulta independentista i això fa que voti al Parlament de Catalunya resolucions que atempten contra drets fonamentals de la persona. Les filtracions d’Anonymous sobre les activitats il·legals del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat), organisme creat al 2009 per garantir la protecció de les telecomunicacions de la Generalitat, són molt preocupants.

Des d’aquest centre, ubicat a Reus, s’han “monitoritzat” -per dir-ho suaument- periodistes, organitzacions, activistes dels moviments socials i, fins i tot, dos diputats del Parlament de Catalunya: Anna Simó (ERC) i David Fernàndez (CUP). La llista de seguiments telemàtics efectuada pel Cesicat en els últims tres anys és molt àmplia i està lligada a mobilitzacions ciutadanes, com ara la campanya contra els peatges, les accions contra els desnonaments que fa la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) o les protestes contra la reunió del Banc Central Europeu (BCE) a Barcelona.

Mitjans de comunicació
Entre els afectats hi ha diversos mitjans de comunicació d’esquerres (La Directa, L’Accent, Diagonal…); periodistes com Albert Martínez, Manu Simarro i Jordi Borràs; la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE); organitzacions sindicals com la CGT o el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans; partits independentistes com Endavant-OSAN o Arran; conegudes activistes socials, com Esther Vivas o Aitz Cirbián; la plataforma del 15-M, etc. El Cesicat no només seguia i classificava les seves comunicacions a les xarxes socials. També elaborava “dossiers” amb dades com ara el telèfon mòbil, la IP, el domicili particular.., de molts dels investigats.

Es tracta d’un escàndol monumental que ja ha estat denunciat pel PSC a la Fiscalia. Per la seva banda, PP i UPyD també han portat al ministeri públic els documents filtrats que fan referència al projecte de creació d’una Agència Nacional de Seguretat de la Generalitat -amb atribucions semblants al CNI- a partir del Cesicat. Les organitzacions Arran i Alerta Solidària han posat els fets en coneixement de l’Agència de Protecció de Dades.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

(Visited 30 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari