“Darrere de les subvencions a escoles d’elit hi ha un posicionament ideològic”

El portaveu adjunt d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, analitza per a EL TRIANGLE el blindatge de les subvencions a les escoles que segreguen els alumnes per sexe, obtingut gràcies al suport de CiU i PP i a l'abstenció d'ERC en la votació realitzada la setmana passada en la sessió plenària del Parlament català

Com valora la decisió de CiU i PP de mantenir el concert econòmic a les escoles segregadores?
Atempta contra un principi democràtic fonamental. Darrere d’aquesta decisió hi ha un posicionament ideològic que permet que escoles segregadores rebin concerts econòmics. Fins i tot hi ha sentències del Tribunal Suprem que avalen que les escoles puguin fer aquesta tasca i separin nens i nenes, però no que estiguin subvencionades amb diners públics. A més, el redactat de la LEC és molt ambigu, i el que volem és concretar la llei perquè no estigui al servei del govern de torn.

 

Segons els seus càlculs, aquestes escoles reben 29 milions d’euros en subvencions.
Aquestes 16 escoles pertanyen a l’Opus Dei i als Legionarios de Cristo, que són les més senzilles d’identificar. És més fàcil determinar quines són les que segreguen, al darrere de les quals hi ha l’Opus o alguna altra ordre. Més difícil és determinar si una escola és d’elit o no, perquè no estan identificades, però estem al darrere de buscar fórmules per identificar les escoles d’elit, més enllà de si segreguen o no.

 

Què li va semblar la posició d’ERC?
Lamento molt que ERC s’abstingui, a més de la manera com ho va fer. És veritat que la Llei té un redactat ambigu, però nosaltres el mínim que demanem a un partit d’esquerres és que la seva opció sigui no segregar. I si se segrega, que no es rebin diners públics. Més que el vot, lamento els arguments d’ERC.

 

Quin missatge li vol transmetre al Govern i als ciutadans?
Estem tancant escoles públiques, i construir una escola pública costa 3 milions. Amb aquests 29 milions podríem garantir el manteniment d’escoles que compleixen una funció social, especialment en barris de l’àrea metropolitana on la gent ho està passant malament, amb un nivell d’alumnat amb necessitats educatives específiques més importants que les que segreguen. Rigau prefereix tancar aquestes escoles i mantenir els privilegis de les escoles sexistes, que en determinats territoris van adreçats un tipus de família molt determinat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.