Adéu a la classe mitjana

El president de Carrefour augura que Espanya sortirà aviat de la crisi però adverteix del preu que pagarà la ciutadania
Anna_Ardin
Anna_Ardin

Els ajustos que el Govern du a terme des del 2009 per remuntar la crisi han aconseguit treure l’economia espanyola de la recessió, però segons el president de Carrefour, Georges Plassat, caldrà pagar un preu alt per això, doncs les contínues retallades salarials suposen l’eliminació de la classe mitjana.

El dirigent de la multinacional francesa, que ha intervingut al congrés anual d’Aecoc, ha considerat, segons una informació recollida per ‘elEconomista‘, que “Espanya sortirà de la crisi abans que ningú. Els sacrificis que ha fet el país en els últims anys són increïbles”.

La creu de la moneda llançada per Plassat és l’eliminació de la classe mitjana. La baixada de sous, no només a Espanya sinó també en altres països d’Europa “ha provocat la desaparició de les classes mitjanes”.

Això implica que els consumidors són “molt més exigents” en el moment de fer la compra, doncs ara allò que mana és el preu. El problema d’aquest entorn macroeconòmic, en què gairebé només es mira el preu, és que “les cadenes de distribució no podem seguir abaixan-te’l” perquè això suposaria castigar el sector primari i portar-lo a la ruïna, a més de “generar més atur“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides