Subvencions garantides a les escoles de l’Opus

CiU i PP rebutgen que es retirin els concerts als centres que separen nens i nenes; ERC s'hi absté
Escola La Pineda L'H Opus
Escola La Pineda L'H Opus

Les escoles que segreguen els alumnes en funció del gènere, la major part de les quals que operen a Catalunya pertanyen a l’Opus Dei, mantenen el seu estatus subvencionat després que el ple de Parlament ha rebutjat, gràcies al vot de CiU i PP, una proposició d’ICV-EUiA per canviar la LEC i impedir que la Generalitat pagui els concerts educatius a les escoles que separen nens i nenes.

 

La proposta sí ha obtingut el suport de PSC, ICV-EUiA, Ciutadans (C’s) i la CUP, mentre que ERC, que sempre s’ha posicionat en contra del concert a les escoles segregadores, algunes d’elles considerades d’elit, s’ha abstingut tornant a demostrar la seva posició d’aliat del Govern d’Artur Mas.

 

La republicana Anna Simó ha defensat l’abstenció del seu partit tot al·legant que per garantir la coeducació no cal modificar la LEC, sinó que és suficient amb no renovar els concerts a les escoles segregadores.

 

Per la seva part, el diputat d’EUiA Joan Mena, que ha defensat la proposta, ha criticat els grups que no volen impedir per llei que es concedeixin concerts a les setze escoles d’elit que hi ha a Catalunya que segreguen els seus alumnes per sexe. Segons Mena, aquestes setze escoles d’elit costen anualment a la Generalitat 29 milions d’euros “i no respecten els principis democràtics més bàsics”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.