Un milió de catalans, sense poder pagar la calefacció

La pujada tarifària i la pèrdua salarial complica l'hivern a moltes famílies
Título de la imagen
Título de la imagen

Un milió de catalans es quedaran aquest hivern sense poder encendre la calefacció, perquè no podran pagar-la. En un any ha augmentat cinc punts, d’un 8% a un 13%, l’impacte de la pobresa energètica, no poder mantenir l’habitatge a 18 graus a l’hivern i 25 a l’estiu, segons dades de la Fundació Acció, Benestar i Desenvolupament i l’entitat Ecoserveis.

Els motius que donen les entitats per entendre aquest repunt de pobresa passa per les polítiques públiques que incideixen en la “marginació de persones amb menys recursos” i per l’excés energètic.

Fruit d’aquesta situació creada, les entitats avisen que “moltes llars no podran afrontar l’arribada del fred amb un mínim de benestar”. “Les contínues pujades de les factures d’electricitat i gas estan sent dramàtiques en multitud de llars catalans, que encara no s’enfronten a un desallotjament”, han afegit, tot recordant que l’atur afecta més del 20% dels ciutadans.

Una situació que s’agreujarà, han augurat, si es té en compte el darrer augment de la factura de la llum en contrast amb una reducció del poder adquisitiu de les famílies. Per protestar contra aquestes polítiques s’ha convocat una manifestació per a aquest dimecres a diverses places de Catalunya, en les que s’encendran espelmes per protestar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides