L’exèrcit costa a cada espanyol 354 euros l’any

El Govern invertirà un 40% més en investigació militar, enfront l'augment de l'1,3 % en R D civil
Sense títol
Sense títol

L’avanç de l’informe sobre el pressupost militar de 2014, “La cara oculta de la despesa militar”, realitzat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, de Justícia i Pau, demostra que la despesa militar real per al proper exercici serà de 16.526,73 milions d’euros. Una despesa que suposarà a les arques de l’Estat una mitjana de 45,27 milions d’euros al dia, la qual cosa equival a l’1,58% del PIB. Aquesta anàlisi demostra que la despesa militar per al 2014 suposarà un cost de 354 euros a l’any a cada ciutadà.

L’estimació reflectida en l’informe mostra el veritable pressupost militar, ja que el Govern tendeix a presentar per al Ministeri de Defensa unes xifres en les quals no s’inclouen totes les partides considerades militars, per tal d’evitar, previsiblement, les crítiques tant de l’opinió pública com de l’oposició. De fet, el 2014, amb tota probabilitat, el Ministeri de Defensa rebrà assignacions extraordinàries per valor d’almenys 1.503,85 milions d’euros.

Aquest informe mostra una mica de llum davant l’opacitat del Govern i posa en evidència realitats com que als pressupostos presentats per al proper exercici es recull un augment del 39,5% en recerca militar, respecte el 2013. Mentre que la despesa en R D civil solament ha augmentat un 1,3%.

Altre exemple sónles operacions militars a l’exterior, denominades de manera eufemística de “manteniment de la pau”,-perquè no és el que estan portant a terme a l’Afganistan ni en les aigües de l’oceà Índic – i que cada any tenen una aportació anual de 14,36 milions. L’any 2012 van tancar l’exercici amb un cost de 766.800.000 i aquest any 2013 al mes de març ja tenien aprovada una aportació de 514.500.000 que en acabar l’any serà superior.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides