Inés del Río tomba la doctrina Parot

L'Audiència Nacional acorda la posada en llibertat de la presa d'ETA en aplicació de la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans
Inés del Río
Inés del Río

L’Audiència Nacional ha acordat la posada en llibertat de la presa d’ETA Inés del Río, en compliment de la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) que anul·la la doctrina Parot. La decisió ha estat presa pel ple del tribunal després d’estudiar l’informe del fiscal, que ha assegurat que la decisió del TEDH no deixa “cap altra elecció”.

 

La sentència del Tribunal Europeu condemna Espanya per l’aplicació, des del 2006, de la doctrina Parot, segons la qual s’ha prolongat l’estada en presó de membres d’ETA en calcular les seves liquidacions de condemna en funció del total acumulat de les seves penes i no sobre el límit màxim del compliment que preveu l’anterior Codi Penal, que són 30 anys.

 

Inés Del Río, per tant, hauria d’haver sortit de la presó gallega de Teixeiro al 2008, mentre que, d’acord amb l’aplicació de la doctrina Parot, ho hauria fet al 2017. Del Río, que va ser condemnada a més de 3.000 anys de presó per 24 assassinats quan era integrant del ‘comando Madrid’, serà alliberada en les pròximes hores després de romandre 26 anys a la presó.

 

L’Audiència Nacional té ara pendents de resolució una trentena de recursos d’altres membres d’ETA que, segons ha indicat la Fiscalia, s’estudiaran de manera individual. Segons els advocats de Del Río, la sentència del TEDH és extensible a 55 presos més d’ETA que romanen a presó.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari