Freixenet frena una inversió a Catalunya per por a la independència

L'empresa de cava volia gastar 30 milions en un centre logístic a Sant Sadurní
Cavas Freixenet
Cavas Freixenet

Freixenet ha paralitzat la construcció d’un nou centre logístic que s’havia d’ubicar a Catalunya per por al procés sobiranista empès la ciutadania amb el suport d’algunes institucions. Segons informa elEconomista, el primer fabricant mundial de cava tem que una declaració unilateral d’independència exclogui Catalunya de la UE i compliqui les exportacions del seu producte, que actualment són el 80% de la facturació, uns 500 milions d’euros.

Si Catalunya s’independitzés “tindríem més complicat el moviment de mercaderies”, reconeixia el director comercial de la marca, Pedro Bonet. La companyia, explica, podria trobar-se problemes d’aranzels per vendre a Alemanya. “Si això passés, segurament hauríem de potenciar altres bodegues” de fora del territori català.

La companyia va plantejar la necessitat de construir un nou centre logístic més modern per aglutinar els productes de les diferents marques Segura Viudas, Castellblanch, René Barbier… en un mateix espai que s’ubicaria a Sant Sadurní d’Anoia. La inversió rondaria els 30 milions d’euros.

Però l’escalada sobiranista que viu Catalunya des de l’11 de setembre de 2012 ha frenat el projecte de Freixenet. Els accionistes del grup han decidit aplaçar la construcció del centre logístic fins que es resolgui el conflicte obert entre Catalunya i Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides